sobota, 27 października 2012

Słodkości na Halloween 6

Czekoladowe ciasto na Halloween
 

Składniki:

  • 1 i 1/3 szklanki (165 g) mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1,5 szklanki (300 g) cukru
  • 100 g margaryny do pieczenia
  • 1 i 1/4 szklanki (300 ml) mleka skondensowanego
  • 2 jajka
Masa:
  • 55 g gorzkiej czekolady, stopionej
  • 275 g margaryny do pieczenia
  • 1 i 1/3 szklanki (265 g) cukru
  • 3/4 szklanki (180 ml) mleka skondensowanego
  • 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 55 g gorzkiej czekolady, stopionej
 

Metoda przygotowania:

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz