niedziela, 28 października 2012

Torty 5

Tęczowy Tort Sorbetowy
 
Skladniki:
  • 1 (23 cm) gotowy biszkopt (na samych białkach)
  • 500 ml sorbetu pomarańczowego, zmiękczonego
  • 500 ml sorbetu malinowego, zmiękczonego
  • 500 ml sorbetu limonkowego, zmiękczonego
  • 350 ml bitej śmietany
Metoda przygotowania:
  1. Przeciąć biszkopt w poprzek by powstały cztery warstwy. Dolną warstwę położyć na dużym talerzu, a następnie równomiernie wyłożyć na nią sorbet pomarańczowy. Powtórzyć z pozostałymi warstwami ciasta i sorbetami: malinowym i limonkowym. Ostatnią warstwą ma być ciasto. Boki i wierzch udekorować bitą śmietaną i umieścić w zamrażarce na 1 godzinę, lub do chwili aż zesztywnieje. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz