piątek, 2 listopada 2012

Torty 10

Torcik Truskawkowy

Składniki:
  • 2 Galaretki o smaku truskawkowym
  • 1 opakowanie biszkoptów
  • 3 opakowania serka homogenizowanego
  • 500 g truskawek
Sposób przygotowania: 

1. Dno tortownicy (średnica ok 21 cm) wyłóż biszkoptami.
2. Truskawki oczyść, ułóż na biszkoptach.
3. Dwa opakowania galaretki rozpuść w 500 ml gorącej wody, przestudź.
4. Serek homogenizowany połącz z lekko tężejącą galaretką.
5. Masę przełóż do tortownicy.
6. Wstaw do lodówki na około 30 minut.
7. Tort podawaj udekorowany truskawkami. 

Moja rada: truskawki możesz schłodzić przed ułożeniem w tortownicy, wtedy masa szybciej zastygnie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz