1. Rozgrzać piekarnik do 190 stopni C.
Lekko natłuścić blaszkę.
2. W rondelku roztopić czekoladę,
przestudzić.
3. W misce wymieszać mąkę z proszkiem i
solą.
4. Masło utrzeć na gładką masę, dodać
cukier i zmiksować. Dodać jajko, wanilię i czekoladę, wymieszać. Dodać mąkę i
zagnieść na jednolite ciasto.
5. Uformować pająki: rozwałkować kawałek
ciasta na tułów pająka na około 5-cm owal. Głową będzie koło o średnicy 1 cm.
Uformować długie nogi - około 5 cm długości każde.
6. Głowę i nogi przylepić do tułowia.
Wcisnąć 2 cukierki jako oczy. Piec przez 5-8 minut. Odstawić do przestudzenia na
blaszce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz